Markku Salomaa

Uusi Vappu

Hieman vanhaa asiaa eli ajatuksia Itsenäisyyspäivästä. Siitä on muodostunut vasemmistolaisille uusi Vappu sen vanhan ollessa väljähtynyt opiskelijoiden ja opiskelumielisten kevätryyppäjäisiksi. Iloton työväenliikkeen sanoma marsseineen ei kiinnosta ketään ja varsinkaan ei nuorisoa. Mutta pelastukseksi vasemmistolaiselle nuorisotyölle on noussut Itsenäisyyspäivä. Se on tarjonnut jo useana vuotena peräkkäin oivan alustan kunnolliselle kiljuriehunnalle paikkojen hajottamisineen ja nujakoineen. Heti alusta lähtien vastustajaksi muodostui tietenkin poliisit jotka virkansa puolesta joutuvat ylläpitämään järjestystä. Poliisin, välillä kovistakin otteista huolimatta on silti päästy rikkomaan ikkunoita ja oltu käsirysyssä milloin kenenkin kanssa. Tampereella jopa hakattiin poliisihevosta. Yleisön mielipide on pitkälti ollut näitä anarkisteiksi itseään kutsuvia kiljupäitä vastaan eli virkavallalla on ollut kansan tuki takanaan. Mutta sitten vasemmiston propagandakoneiston onneksi keksittiin natsit.

 

Natsit yhdistää suomen kansaa kuin konsanaan Neuvostoliitto Talvisodan aikana. On vaikea keksiä vastenmielisempää poliittista ryhmää kuin ihka oikeat kansallissosialistit. Senpä takia heidän liikkeensä ei ole kovin suosittu. Se pitää sisällään vain muutaman kymmenen lähinnä taparikolliseksi luokiteltava tyypin. Tämän vuoden Itsenäisyyspäivän natsimarssiin eli PVL kulkueeseen saatiin yhteispohjoismaisesti värvättyä liikkeelle vain n 300 henkeä! Eli ei todellakaan puhuta suoranaisesti kansanliikkeestä. Mutta sekin oli riittävän suuri joukko jotta vasemmiston yhtä pienet sirpaleryhmät ”anarkistit” saivat sisältöä elämälleen. Toki myöskin natsien itsetuntoa vastakkainasettelun myötä tullut mediahuomio hivelee. On mukava marssia kun tiedotusvälineet kuvaavat. Siinä rautasaapas osuu katuun niin että napsahtaa ja rinta on ylpeydestä kaarella.

 

Omasta nuoruudestani muistan nuorison ison väännön punkkarit vastaan teddyt jota käytiin 70-80 luvun taitteessa. Nykynuorisomuoti on niin sirpaloitunutta ja läpeensä kaupallista ettei moista vastakkainasettelua pysty enää muodostumaan populaarikulttuuriin. Mutta sen ajan teddyt sai jo yksistään Keravalta liikkeelle isomman lössin kuin nykynatsit yhteispohjoismaisesti puhumattakaan vanhan ajan punk-liikkeen massoista.

 

Media rakastaa vastakkainasettelua. Se suorastaan kuolaa ja piehtaroi kertoessaan poliisien strategioista ja piirrellessään karttoja siitä missä ne natsit luuraa. Mediahuomio vetää puoleensa vielä natsejakin vähäisempiä ja huuruisempia ryhmiä. Niinpä itsenäisyyspäivänä oli jos jonkinmoista puheenpitäjää ja käärmeöljyn myyjää kilpailemassa median- ja kuuntelijoiden huomiosta.

 

Itse itsenäisyyspäivän tapahtumathan lienevät kaikille tuttuja. Poliisi on jo harjoitellut muutaman vuoden mellakanhallintaa ja homma alkaa pysymään paketissa. Enää ei lasketa Helsingin kuokkavieraiden tai Tampereen kiekkovieraiden kaltaisia riehumisia irti vaan tilanteet ratkotaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja riittävällä voimalla. Toki virheitäkin käy. Itsenäisyyspäivämellakoiden veteraanianarkisti (pitää kyllä itseään vasemmistoliittolaisena!) Jari Laine onnistui soluttautumaan natsien sekaan aloittaen tappelun joka päätyi sekä uhrin että hänen paiskaamiseen samaan poliisiautoon. Poliisit eivät katsoneet minkä firman tunnukset oli pilottitakeissa ja luuli heidän kuuluvaan samaan joukkioon. Isot kaljut miehet on kaikki toistensa näköisiä. Poliisiautossa sitten Jari jatkoi pahoinpitelyä vaikka uhri oli raudoissa. Kukaan ei voi enää väittää että poliisi suojelisi natseja!

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201612072200037181_uu.shtml

 

Pahoinpitely oli lähtökohdiltaan törkeä josta itse pahantekijä hyvin avoimesti kertoo.

 

https://paavotajukangas.com/2016/12/10/jari-laine-kertoo-itsenaisyyspaivan-tapahtumista-tajukankaan-haastattelu/

 

Hänen tarinansa on itse asiassa miehekkään suora verrattuna vaikka Kansan Uutisten vähättelyyn ja selittelyyn.

 

http://blogit.kansanuutiset.fi/toimittaja-testaa/itsenaisyyspaivan-opetus-natsit-pitaa-torjua-itse-poliisi-ei-sita-tee/

 

Myöskin erittäin monet vasemmistolaiset nettiaktiivit pyrkivät selittämään mustaa valkoiseksi mutta tähän ei siis itse pahantekijä alentunut josta hänelle propsit. Avoimesti hän myöskin on kertonut Punk in Finland keskustelupalstalla kuinka fb kaverit Li Anderssonia myöten ovat kaikonneet. Li hyvin ymmärrettävistä syistä haluaa ottaa etäisyyttä puolueensa vasempaan siipeen näin just vaalien alla. Erittäin merkillepantavaa ja oireellista puolestaan on miten vasemmiston pääpropagandisti ja perustuslain ylin tulkki Uuninpankkopoika Saku Timonen kommentoi asiaa

 

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2016/12/07/natsi-mars...

 

” En minä tuotakaan väkivallantekoa hyväksy sen enempää kuin mitään muutakaan väkivaltaa, mutta ainakin tämä mies yritti vastustaa natseja.”

 

Omaan jäljittelemättömän nilkkimäiseen tapaansa hän on sekä puolesta että vastaan. Hän siis on väkivaltaa vastaan mutta ainakin se nyt meni oikeaan osoitteeseen! Kannattaa myöskin huomata että ruotsalaisen natsin pahoinpitelystä oli kulunut vain muutama päivä kun Saku bloginsa kirjoitti. Jimi Karttusen tapauksessahan hän kuoli kallovammaansa liki viikon päästä tapauksesta!

 

Koska natsit sen enempää kuin kommunistitkaan eivät enää nykymaailmassa saa massoja liikkeelle turvautuivat molemmat soluttautumiseen. Vasemmistolaiset liikkeet masinoivat Helsinki ilman natseja –kulkueen johon he saivat houkuteltua tavallisia ihmisiä muutaman tuhat. Natsit ja muut sirpaleryhmät puolestaan liittyivät 612 soihtumarssiin joka myöskin on pääpainoltaan tavallisten ihmisten marssi. Näin molemmat ikään kuin saivat isomman kannattajajoukon painoarvoonsa nähden.  Helsinki ilman natseja –marssin yksioikoinen leimaaminen vasemmistolaiseksi on yhtä väärin kuin 612 marssin leimaaminen äärioikeistolaiseksi. Molemmissa valtaosan osallistujista muodosti ihan tavalliset suomalaiset.

 

Koska lehtimiehet kaipaavat uutisia ja ääriryhmät haluavat näkyvyyttä on saman rallin jatkuminen aika selviö. Ilmiö kuihtuisi mariginaaliin mikäli siihen ei kiinnitettäisi huomiota. On aina ollut ja aina tulee olemaan pieni joukko ihmisiä jotka haluavat leikkiä natsia tai kommunistia ainakin niin kauan kun on kiljua pöntössä. Mutta ongelma tästä tulee vasta jos heistä tehdään ”julkkiksia”.

 

 

Käy tykkäämässä kampanjasivujani.

 

https://www.facebook.com/Markku-Salomaa-yhteiskunta-ja-politiikka-468922...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei järjestyksenpitoon 6. joulukuuta poliisia tarvita, palokunta riittää. Kuumimpia (syttymisherkkiä kohteita) voisi vähän ruiskulla jäähdyttää. Poliisit voisivat pitää vaikka vapaapäivää:)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei suomalaiseen joukkojenhallintaan oikein sovi vesitykki, paitsi ehkä juhannuksena. Joku rohkaisua ottanut mielenosoittaja kuitenkin sammahtaisi vaatteet märkinä jonkin puskan juureen, ja kohta olisikin uusi marttyyri valmiina ja some hehkuttaisi viranomaisten väkivaltaa!

Pekka Iiskonmaki

''Iloton työväenliikkeen sanoma marsseineen ei kiinnosta ketään ja varsinkaan ei nuorisoa.''

Eikös Pääsiäinen olisi parempi vaihtoehto?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hieno kirjoitus ja kiitos siitä. Mutta eräästä asiasta olen eri mieltä. Poliisit tiesivät tasantarkkaan kenet laittoivat samaan autoon ja tahallaan laittoivat rautoihin ruotsista tulleen "natsin". Eli törkeä pahoinpitely poliisiautossa oli poliisin tahallaan aiheuttama. Koska poliisi on myös poliittisesti johdettu, oli kyseessä poliisin tahallisesti aiheuttama poliittinen väkivallanteko. Mutta kuten me kaikki jo tiedämme, vasemmiston väkivaltahan on sitä parempaa ja oikeutetumpaa väkivaltaa, siksihän tätä törkeää pahoinpitelyä poliisiautossa ei edes tutkittu asianmukaisesti.

Jos kyse olisi ollut toisinpäin suoritetusta väkivallasta, vasemmistohäirikkö olisi ollut poliisiautossa käsiraudoissa, jonka "natsi" olisi pahoinpidellyt. Asia tutkittaisiin täikamman tarkkuudella ja "natsi" laitettaisiin vastuuseen törkeästä pahoinpitelystä.

Pekka Iiskonmaki

#4
Noin se tahtoo mennä, vaikka itse pidän äärioikeistoa sosialisteina.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Kaikki ääriliikkeet ovat samanlaisia, niin vasemmistolaiset kuin oikeistolaisetkin ääriliikkeet. Mukaan voi laskea myös uskonnolliset ja muutkin ääriliikkeet.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

No joo. Kaksoistandardi on kyllä olemassa. Eli jos osat olisivat toisin päin syynättäisiin tapausta suurennuslasilla ja median ininä olisi korviavihlovaa.

Käyttäjän JariLaine kuva
Jari Laine

niin mua kuulusteltiin epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä,toisin ku Torniainen minä myönsin tekoni ja maksan siitä käräjillä hinnan,minä en naamioitunut ja ilmoitin jo monta viikkoa ennen tapahtumaa että tulen kulkueeseen ja yritän sen pysäyttää,vastarintaliike julkaisi tämän ikään ku mainoksena tapahtumalleen tyyliin kyklooppi(minä)oon tulossa tule sinäkin.
poliisi ilmoitti julkisuuteen ettei tutki mahdollista poliisi virhettä asiassa itse pahoinpitely tutkittiin ja etenee syyttäjälle.ehkä hyvä pysyä faktoissa tai jos ei niitä tiedä ni hiljaa.

Toimituksen poiminnat