Markku Salomaa

Melkein koko maailma kylässä

  • Näinhän se on.
    Näinhän se on.

Helsingissä järjestetään joka kesä nyt jo suureksi paisunut Maailma Kylässä tapahtuma. Festivaalin perimmäisenä tarkoituksena lienee tehdä maailmaa ja sen eri kulttuureja sekä siinä kentässä toimivia järjestöjä tutuksi meille suomalaisille.

 

http://www.maailmakylassa.fi

 

Siinä se onkin onnistunut hyvin. Olin viime vuonna vetäjänä Perussuomalaisten pisteessä politiikkateltassa ja yllätyin positiivisesti festivaalien lämminhenkisyydestä sekä valtavasta koosta. Eri järjestöjen ja yhdistysten telttoja, ruuanmyyntipisteitä ja taide-esityksiä oli todella runsaasti. Myöskin kävijöitä riitti koko viikonlopun aina ruuhkaksi asti. Myöskin järjestävä organisaatio jätti positiivisen kuvan itsestään ja onnistui häivyttämään takaraivostani siellä olleen sitkeän mielikuvan vasemmistolaispiknikistä. Olin jo tehnyt päätöksen tarjoutua vetäjäksi Perussuomalaisten pisteeseen myöskin tänä vuonna kunnes sain sosiaalisen median kautta tietää, että ihan kaikki eivät ole tervetulleita tapahtumaan. Koko maailmaa ei kutsuta.

 

Maailma kylässä organisaatio ilmoitti mukaan pyrkivälle juutalaiselle säätiölle Keren Kayemeth Leisrael – Jewish National (KKL-JN) että he eivät ole tervetulleita. Meille suomalaisille järjestö on liki tuntematon eikä se ole kansainvälisestikään mikään iso tekijä. Lyhykäisyydessään se on 1901 perustettu organisaatio joka on ottanut tehtäväkseen ostaa maata Israelissa ja edistää siten juutalaisten asumisen mahdollisuuksia alueella. He ovat mm perustaneet Tel Avivin kaupungin sekä Israelin ensimmäisen kibbutsin Daganyan. Nykyisin heidän näkyvin roolinsa on puiden istuttaminen eri puolille Israelia.

 

http://www.kkl.org.il/eng/

 

Mikä heissä sitten on niin vaarallista? Arabiosapuoli ei ole katsonut hyvällä silmällä heidän maanhankintaa ja sen eteenpäin myymistä ja vuokraamista juutalaisille. Vaikka ostotapahtumat ovat täysin normaaleja ei se riitä arabeille, koska maata tai kiinteistöjä ei saa myydä juutalaisille! Netistä löytyykin runsaasti keksittyjä ja/tai liioiteltuja tarinoita aiheesta. Palestiinalaisten trolliarmeija on ahkera. Ottaessani yhteyttä Maailma Kylässä tapahtuman johtoon asian tiimoilta sain kaksi! esimerkkiä KKL-JN tekemistä vääryyksistä jotka olivat saaneet heidät vakuuttuneeksi. Tämä siis järjestön yli 110 vuotisen historian ajalta! Toinen oli Al Araqib kylän kiista joka koski lähinnä sitä saako valtio istuttaa omistamilleen maille puita vai onko paimentolaisilla suurempi oikeus valtion maihin! Toinen oli kiinteistöriita Jerusalemissa Eladin perheen kanssa. Kyseistä riitaa on käyty eri oikeusasteissa 1990 alusta lähtien. Riitaa siis on käyty oikeudessa. Arabiperhe on koko ajan asunut talossa vaikka omistajuudesta käydään riitaa. Ohessa Haarezin artikkeli aiheesta.

 

http://www.haaretz.com/print-edition/news/jnf-delays-eviction-of-palestinian-family-from-east-jerusalem-home-1.397923

 

Eli siis vähäpätöisiä ja kiistanalaisia paikallisia pikku riitoja. Mitä se kuuluu meille ja Maailma Kylässä tapahtumalle ja mistä he ovat tällaisia pikkuasioista yleensäkään kaivaneet? No tiedonlähde on helppo löytää koska hän pitää julkisuudesta.

 

http://www.kepa.fi/jasensivut/jasenblogi/15815

 

Vasemmistoliiton Syksy Räsänen on mediauskottava hahmo kommentoimaan mistä tahansa maailman vääryydestä. Onhan hän kosmologi ja teoreettisen fysiikan tohtori joten hän on siis ihan joka asian asiantuntija! Lisäksi hän on stailannut itsestään kivan mediahahmon ja vaihtanut alkuperäisen etunimensä Pekan mediaseksikkäämpään Syksyyn. Hän on mediapersoonana niin valloittava, että tuntuu olevan liki mahdotonta tarkastella hänen väitteitään edes alkeellisella kritiikillä ja objektiivisuudella. Esim oheisessa Lähi-Idän kolumnissaan hän pitkälti kirjoittaa ja tulkitsee historiaa uudelleen suomalaisälykön ylimielisyydellä tarjoten täysin ulkopuolisena ratkaisuja kriisiin joka on tuhansia vuosia vanha ja jota on yritetty ratkaista niin asein kuin neuvotteluinkin lukemattomia kertoja.

 

http://kulttuurivihkot.fi/lehti/jutut/artikkelit/539-perusasioista-israe...

 

Huolestuttavinta kuitenkin on, että Maailma Kylässä ja sen takana oleva Kepa hyppäävät ketterän kritiikittömästi vasemmistolaisten vaunuun. Verorahoitteisena hyvin kalliina kulttuuriorganisaatioina heidän ei pitäisi olla minkään puolueen propagandan äänitorvia vaan heidän olisi toiminnallaan tietenkin lisättävä moniarvoisuutta ja toisten hyväksymistä eikä toimia juuri päinvastoin.

 

Antisemismi on siitä ”kiva” rasismin muoto, että se on aina muodissa ja se yhdistää täysin eri maailmankatsomuksen omaavia ihmisiä. Vaikka Syksy Räsänen ei ehkä itse ole antisemitisti sanan perinteisessä merkityksessä, osa hänen lukijoistaan kuitenkin on. He eivät toki pidä itseään antisemitisteinä ja rasisteina koska hehän vastustavat Israelin valtiota, eivät juutalaisia. Näinhän se on. En ole rasisti, mutta….

Heille Syksy tarjoaa työkaluja heidän ennakkoluuloihinsa ja vihaansa aivan kuten älymystö 30-luvun Saksassa. Syksyn tasoisella kirjoittajalla ja kansankiihottajalla on aina seuraajia ja tykkääjiä. Hänestä tulee mieleen toisenlainen aika mutta samanlaiset tavoitteet.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Der_ewige_Jude

 

Koska itselläni on antisemitismissä, niin kuin muussakin rasismissa, nollatoleranssi ilmoitin suoraan Maailma Kylässä tapahtuman johtoon, että minun osaltani juhlat on taputeltu. En aio katsoa rasismia läpi sormien. Toki en ole korvaamaton enkä edes tärkeä tekijä meidän organisaatiossa. Joten mahdollisesti meiltä jonkinmoinen osasto paikalle saapuu ilman panostanikin. Mielenilmaukseni on siis pieni, mutta tällä teen omalta osuuteni ja meidän kaikkien on pidettävä ääntä yhdenvertaisuuden puolesta. Muuten vasemmistolaisantisemitistit voivat kuvitella olevansa ”kansan ääni”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Maailma kylässä tapahtumassa esiintyvää vastaavaa kaksinaismoralismia on maamme pullollaan ja erittäin paljon sitä esiintyy juuri niissä julkisella rahalla pyöritettävissä kulttuuri- ja taidepiireissä, jotka pitävät itseään kaikista eniten rasismista vapaina. Itse kutsuisin tätä kaksinaismoralismia keskenkasvuisuudeksi.

Toimituksen poiminnat